Have-a-peek

It's You!

Thursday, July 10, 2014

Deko Raya Kembali Lagi

Salam,

Terlebih dahulu...saya mulakan menulis entry dengan berkongsi DOA Qunut Nazilah untuk sama-sama kita baca mendoakan kesejahteraan saudara Islam kita di Gaza. Dalam FB banyak. sangat cerita..info mengenai Gaza, Palestin Dan Israel. Sesungguhnya perbuatan terlampau tentera Israel itu patut dikutuk dan dibangkang.



Minggu ni...kami di library dah mula sibuk dengan persiapan deko hari raya. Rumah kami tu pun dah berhabuk..nak kena bersihkan sebab banyak habuk. Maklumlah...nak raya ni..."anak2" pun nak balik berada...hehehehe. Selain rumah, ruangan sampai kan Salam aidilfitri pun kena touch up bagi cantik. Nak cari lampu lip lap yang lama...nak start pasang dah. Pameran seterusnya menggantikan Pameran Pesta Bola World Cup pun dah boleh start cari bahan dah so bulan ni memang sibuk tapi seronok.

Okla...tinggalkan korang ngan gambar rumah kami...daa



Ada tambahan yang nak dibuat...kalau dah siap, nanti saya tunjuk...ehehehe

14 comments:

  1. Cantiknya deko library :)

    Model rumah tu buat sendiri ke, beli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Model tu kami buat sendiri..jenuh bereksperimen akhirnya jadi juga...

      Delete
  2. jamban kt luar ke?
    ke parking kete?hihi..
    astro ada jugk tu..
    pelita x buh lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..budak2 ni la..nak sangat wat jamban kat luar..

      Delete
  3. Salam Ramadhan Ida...moga sihat je ya..
    sama2 doakan kesejahteraan saudara2 kita di Gaza..tak sanggup rasanya nak melihat anak2 kecil yg dibunuh..ya Allah!..
    cantik nya 'rumah' tu..kreatif.. :)

    ReplyDelete
  4. Lepaskan anak ayam....mesti comel2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak ayam? akan diusahakan hahaha

      Delete
  5. Pada kakak sudah sampai masa utk kita membaca qunut nazilah sememangnya.
    Semakin menjadi-jadi zalimnya laknatullah itu menyiksa saudara seagama kita..

    Memang cantiklah kalau diletak sebagai perhiasan. Kreatif sangat!

    ReplyDelete
  6. sedih sgt tgk gmbr kat gaza. rasa mcm nk gi sekeh2 kepala benjamin tu.

    ReplyDelete
  7. Kereta tak tukar ke raya tahun ni? Langsir rumah tu dah boleh pasang baru kot, raya lagi dua minggu. Pelita pun tak pasang lagi nih, camna nak main bunga api dan ngebom rumah jiran :) Eh, ada jiran rumah kat library ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...nak tukar vellfire...anak cucu ramai balik..hahahaha
      takde jiran lagi la MD

      Delete
    2. hahaha...nak tukar vellfire...anak cucu ramai balik..hahahaha
      takde jiran lagi la MD

      Delete
  8. menarik ni ida..boleh share nanti final touch nanti yaa

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...