It's You!

Tuesday, November 2, 2010

Cerita Isnin

Salam,

Semalam g wat check-up lagi dan doktor bagi mc sehari. Skang baby-baby dah bertambah berat badan..baby 1 dah 591gm and baby 2 dah 600gm. Tapi semalam tak dapat nak scan secara detail nak tengok jantina (huhu..excited nak tau sebenarnya) cuma scan untuk tengok posisi baby-baby dan tengok urinya. Setakat ni baby 1 duduk elok and yang kedua songsang. Tapi kemungkinan untuk normal tu masih lagi ada.
Kena tengoklah nanti macamana...

Semalam waktu amik Danish n Danial dari sekolah kami terus la nak g makan. Bila tengok abah diorang bawak keta menghala ke jalan len je, Danial dah kalut. "Ni nak pegi mana ni? Dahla tak makan lagi..cuba abah belanja Danial McDonald ke, barulah best". Amboi mamat kecik ni..demand sungguh. Tapi abah diorang bawak juga g makan McD.

Lepas makan, g singgah kedai gunting rambut. Danial kata dia takmo gunting rambut. Dia nak simpan rambut nak wat rambut spiky. Turun2 kereta je tak tunggu kitorang dia masuk sendiri dalam kedai n duduk kat atas kerusi. Bila macha tu tanya mau gunting macamana diapun bagitaulah dia nak rambut spiky. Tak payah tunggu kami cakap dia dah bagitau apa dia nak so kami tunggu kat luar je la. Balik tu bergaya sakan dia dengan rambut spiky. Danish pulak biasala senyap semacam je..sebab dia tak bagitau dia nak rambut macamana, macha tu buat rambut spiky jugak. Hahaha...berat mulut sangat.

Balik lepas mandi, Danial wat latihan sket sebab hari ni ada exam English & moral. Lepas tu kami lepak tengok tv tapi belum kul 9.30malam semua orang dah tidur...tv la pulak yang tengok kami anak-beranak tido depan tv. Penang skang kan musim hujan...hujan tak lebat pun tapi cuaca memang mendung je...so tido malam pun syok je..hehe...

Itu je cerita kami berempat semalam..hahaha...

12 comments:

  1. WOW.... spiky..very the stylo ..

    ReplyDelete
  2. imanamani ~ dia memang nak stylo jek

    ReplyDelete
  3. wow..

    anak akak aptodet...
    muahahahaha

    ReplyDelete
  4. hai kak kniedaz...
    dah lama tak komen2 kat sini. bby2 dah besar ye...alahai kejap ye. izan dulu kan masa scan twins yg keberapa kali ntah, terus dr nampak dua2 boy...syukur sgt...

    akak..dah pandai tu danial nak rambut spiky ye...anak2 bujang dah pandai bergaya~

    ReplyDelete
  5. Aujinz ~ Hoh..semua tu pengaruh tv sama..suma dia tau

    ReplyDelete
  6. Izan ~ Tu la..dah besar baby2 dalam perut...teringin gak nk tau jantina baby2 tapi apa2 pun akak terima je tapi kalau ada sorg gegirl pun rasa syukur sangat hehe

    anak bujang tu memang suka bergaya..

    ReplyDelete
  7. ololooo danial.. hehe


    kak, suspen baru best. :D hari tu dni adaterbaca mengenai chart untuk tahu jantina baby kat blog kak asha :D

    ReplyDelete
  8. Budak sekarang ni memang suka sangat rambut spiky hehehe.

    ReplyDelete
  9. Dni ~ Yeke Dni? Nak terjah blog asha la tengok chart tu..

    ReplyDelete
  10. SJB ~ Ya la Sue...kalau pergi shopping asyik mau beli gel rambut saja ^_^

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...