It's You!

Tuesday, April 16, 2013

Online Shopping - Is It Ok?

Salam,

Minggu lepas saya pi bershopping. Tak jauh pun...shopping depan pc je. Hahahaha...shopping online. Tau apa yang saya beli? Hehe..saya beli blouse/top je. Nak beli tu pun berapa kali dok bukak website online shopping ni. Kejap nak, kejap cam taknak. Akhirnya, beli la juga..

Mula-mula tamak, nak beli dua tiga helai tapi fikir-fikir saya bukan tau macamana outcomenya. Kualiti ke tak? Padan ke tak? Saiznya kena ke tidak... Akhirnya order sehelai je dulu. Dan semalam, saya dah terima bungkusan dari ThePopLook.com.

Yippie..dah sampai!

Semuanya ok. Prosedur pembelian pun senang dan mudah. Response pun cepat. Boleh shopping lagi lain kali. Hehehe....

Saya beli yang ini tapi bukan warna ni..hehe


Rasanya, sebelum membeli sesuatu di atas talian, kita kena juga tahu feedback daripada pelanggan-pelanggan yang terdahulu. Ini untuk memastikan kita tidak tertipu nanti. Ye la...bukan semua penjual di talian yang jujur (harap-harap ramai yang jujur). Alhamdulillah selama bershopping online ni, semuanya ok. Cuma pernah ditipu oleh pelanggan adalah...huhu...


19 comments:

  1. uwaaaa.. lawa.. tapi saya tak sesuai pakai fesyen ni.. :( sedey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak cari online ni..yang berkenan, selalu dah sold out atau takde size hahahaha

      Delete
  2. betul tu. kdg2 rasa was2 kan nak beli secara online. tapi saya pun jual tudung secara online juga. hehehe

    ReplyDelete
  3. asha pun sedang berpoplook...ehehehe

    asha ni kaki shoping online skit..uhuhuhu

    asha ni tak leh ada duit dlm bank...baik ada cash....eheheh pelik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...bestkan shopping online ^_^

      Delete
  4. Hi kak....saya suka shopping online....biasanya yg berkaitan BF tu laaa.....ataupun tudung.....dan juga kadang2 buku....hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum pernah shopping buku online... ^_^

      Delete
  5. selalu gak shopping online ni....
    errr.... cantiklah baju tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_^ takut juga tak muat...nasib baik ok hehehe

      Delete
  6. okjer tengok budak ofisni dua tiga orang yang suka shopping online...
    akakni tak berapa berani kalau baju sebab kadang kita pegangni rasa macam muat sekali masuk fitting rooom alahai tak muat ... nikan nak tengok kat internetjer memang tak leh..
    tapi penah gak beli online kalau buku dan beg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru dua kali beli baju melalui online..alhamdulillah ok

      Delete
  7. whoaaa... seksi tu kalau warna merah.
    beli warna merah ek..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hishhhh...xla merah...mengancam sangat tu...hahahaha

      Delete
  8. trend sekarang, mmg meniaga online....cuma betul tu, kena cari peniaga yg jujur...dan kadang2, pembeli pulak penipu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..makna kata, dua-dua pihak kena jujur

      Delete
  9. Wah...vogue gitu ida....entahlah, kak belum berani lagi la nak online shopping ni. Lebih selesa membeli di kedai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida jarang membeli di kedai sebab kalau pergi dengan anak2, tak sempat nak memilih...huhu

      Delete
  10. Tak Pnh try soping online kniedaz...nnti nk try la..cntik bju tu..

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...