It's You!

Monday, July 1, 2013

Jalan-jalan Waktu Ngantuk

Salam,

Lepas makan kari kepala ikan, semua orang rileks sambil tengok tv. Maklumlah...gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati. Saya ambil kesempatan membaca novel sambil rehat-rehat. Sedar-sedar ghaib terus. Tak lama pun dalam setengah jam.

Petang dalam jam 6 petang, saya dan Mr Hubby bawa Mummy Yon, Yani dan Yana keluar. Hajat di hati Mr Hubby nak ke rumah kawannya sebentar tapi tukar plan terus nak pi supermarket beli drypers dan susu si kembar.

Sebelum tu, singgah dulu di jeti nelayan yang baru di Pantai Bersih. Baru je siap jeti tu, belum lagi digunakan tapi kawasan yang ditambak memang luas. Untuk parking kenderaan memang mudah. Kalau buat pasar malam kat sini pun mudah orang nak datang.

Alkisah si Yani tak tidur seharian sebab kalut main dengan abang-abangnya. Bukan main apa pun...baring atas toto depan tv lepas tu dok gurau sakan. Yana pula dah tidur dengan abah dia so ok la. Ni bila naik kereta je, Yani dah tersengguk-sengguk. Kami kejut dia takmau bagi dia tidur. Biar dia ngantuk betul so malam ni bolehlah tidur awal tapi takde maknanya...malam tidur lambat juga  huhu.....

Muka budak mengantuk

Budak baru bangun tidur

Ada orang memancing

Matahari petang

Cuaca sangat baik...panas tapi berangin

9 comments:

  1. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete
  2. wah..bahaya berjalan mata mengantuk tu..
    mesti tersengguk-sengguk tahan mata..heee

    ReplyDelete
  3. Eeeh...xtaw plak rietta ada jeti cmtu...biasa p bagan cr yong tau foo jerr...

    ReplyDelete
  4. Pantai bersih masa kecik2 dulu ja pernah pergi, Penang pun dah lamaaaa sangat tak jejak.

    ReplyDelete
  5. Tak menangis pulak tu Kniedaz walaupun mengantuk

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...