It's You!

Monday, April 1, 2013

The Twins

Salam,

Selamat pagi ISnin para blogger. Biasa la kan..pagi Isnin ni ramai yang masih dalam mood bercuti. Bagi saya macam biasa je. Kerja tetap ada sepanjang minggu. Ni cerita dua budak kecik yang macam-macam ni pulak. Lama rasanya tak sembang pasal mereka.

Dua budak kembar ni memang suka naik menatang ni kalau pi mana-mana supermarket. Selagi tak dapat naik, selagi tu la mereka akan bunyi lebih-lebih lagi si Yani tu. Kalau sampai je supermarket mesti kena tukar duit 50 sen, paling kurang RM4. Setakat naik sekali, mesti diorang akan mengamuk takmo turun. Naik sorang tiga-empat kali baru nak balik. Tengok muka Yani tu, masam je....dah dapat naik pun buat muka...huhu... Yana senang je...bila kita kata "Ok..dah sudah..bye bye mainan..nanti kita datang lagi ya.." dia ok je..terus lambai dan naik kereta..tapi kalau Yani, ada je alasan takmo turun..siap kata "Ok turun..nak menan plak.." sambil tunjuk mainan dalam supermarket. Hohoho....

14 comments:

  1. hehe..pening kan??

    kalau sy, x letak pun duit dlm tu...biar je anak sy main gitu2 je..haha..kejam betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia diam je takpela..ni dia pandai kata "masuk duit..kat sini" hahaha..pitam mak!

      Delete
  2. hehehe...budak2 mmg suka kan naik mende nie..anak saya pun sama..kalau naik skali jer..xnak turun...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum naik kena bagitau kat diorang dulu...tiga kali je ha...hehe

      Delete
  3. Hehehe..berbeza jgk perwatakan 2 orang nie yer..senang bila jer rockin puppy yg dorang leh main kat umah..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. semak rumah ummu! Mainan kat rumah tu pun dah belambak...sekali sekala takpela hehe

      Delete
  4. betul dah naik ni tak reti nak turun dah

    ReplyDelete
  5. aloh3..comelnya dorang.. :)

    *biasa la tu kak..time camni la dia nak merasa naik kan..tp xleh nak bg selalu la..kang terbiasa jenuh jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu betul tu..tak boleh biasakan..kami pun kalau beli barang rumah jarang bawa diorang so memang jarang2 la diorang dapat naik hehehe

      Delete
  6. Dah la twin, kena lah bayar utk 2, ye tak? hihihih..

    Kat Giant di rumah saya ni, mainan tu mmg free, naiklah berapa lama pun...mmg disediakan free..Cuba check kat Giant kat rumah awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya jarang gi Giant...setahun sekali mungkin ada doc! Hahaha....

      Delete
  7. lain anak lain ragamnya walopun twins kan sis...
    menan ni memang kids pantang tengok...
    mesti nak naik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..lain ragam mereka berdua ni...

      Delete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...