It's You!

Tuesday, March 12, 2013

Dear Pa

Salam

Surat terbuka buat suami terchenta

Dear Pa,

Untuk birthday mama tahun ni, mama tak mintak beg tangan baru, kasut baru, baju baru, perfume baru atau peralatan memasak yang baru. Mama cuma minta satu ni je. Kalau pa nak postpone cat dan ketuk "mini cooper" mama tu pun takpe, janji mama dapat yang ini.

Kalau tak dapat gi bercuti sekeluarga atau bercuti ala-ala honeymoon pun mama tak kisah. Diharap, pa dapat berikan hadiah ini untuk birthday mama tak lama lagi.

Berikut adalah butiran perkara yang mama inginkan itu. Diharap permohonan mama ini diluluskan dengan jayanya tanpa ada rasa prejudis dari pihak papa.




Yang benar,
Mama.

Nota kaki : Kalau dah dapat isteri yang ulat buku ni, nak buat macamana kan...ikutkan jela..dah bagitau dia in advance tentang Big Bad Wolf di Penang ni dan dia ok je. Akhirnya...merasa gak nak beli buku banyak-banyak. Oh ya pa...ehem ehem...kalau nak bagi juga barang-barang yang ma sebut di atas tu, kecik tapak tangan troli supermarket mama tadahkan..hehe

19 comments:

  1. wahhhh..siap ada surat utk suami lagi. kelas gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kalau print out bagi kat Mr Hubby tak tau reaksi dia

      Delete
  2. Wowwww..dah ada kat Penang...Penang Times Square tu kat area mana ya?

    ReplyDelete
  3. hehehehe rezki jgn ditolak kannnnn....
    selamat 'memborong' sis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar nak tunggu 22hb sis...hehe

      Delete
  4. cayalah! ni lg bagus kalau isi borang LO, bentang bajet semua. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mentang2 baru je isi PB tadi..

      Delete
  5. WAH BIGBADWOLF KEMBALI LAGIII...HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak pi nni Hemy..yang kat Mines tu tak dapek nak pi hehehe

      Delete
  6. mesti suami akak rajin baca blog ni... sekali tu hadiah2 lain pun dapat juga. best tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat semua tu Izan, bunga-bunga hati ni hehe

      Delete
  7. hah? seriously buat di Penang ? !!!!!!

    OMG !!!!!!!!

    Nakkkkkkkkkkkkk pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......kan best kalau buat kat pisa.......hah takper, redah town jom........

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....tengok dalam FB BBW
      Tula..kalau kat PISA senang la parking
      Sure parking penuh..
      Tapi sebab memang dok tunggu, nakredah je

      Delete
  8. boleh jadi gile kalau ke situ tau..sehari suntuk pon takpe, bayangkan selautan buku.yg second time big bad wolf kat sini bulan lepas, novel adalah semurah rm5, mau x gile..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? ni yang buat tak sabar nak pi ni

      Delete
  9. dulu, masa 1-10 tahun usia perkahwinan, request gak itu ini...
    dah 22 tahun melayari rumahtangga..kak dah tak pernah minta apa2..
    ikutlah apa dia nak bagi, hehe...

    ReplyDelete
  10. yang nota kaki tu tak aci tau... baguih ulat bukuni...
    akakni sekarang tak menyempatler nak membaca..

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...