Cuti sehari, hari ni dah masuk kerja balik. Hari ni ramai juga yang bercuti...sambung sampai hari Ahad rasanya. Pagi-pagi dah breakfast nasi impit ngan sambal tumis. Lebihan buat lontong semalam. Kuah lodeh dah habis, so makan nasi impit ngan sambal tumis ikan bilis je...tapi sedap hehehe...
Satu tips kalau merebus nasi impit. Rebus biar lama...sampai 3 jam pun takpe. Hasilnya nasi impit tu akan jadi lembut je, senang nak makan. Mak yang rebus nasi impit semalam, hehehe. Saya cuma tolong buat bumbu kuah lodeh je.
Selamat bertugas ya kawan-kawan!
My Breakfast today ^_^
tetibe wak teringat nak mamam lontong masai tuuu..,UHuuu
ReplyDeletesedap ke wak...kat Parit Raja pun ada lontong sedap..hehe
Deletesedap plak nampak... hari ni saya bekfes lebihan sandwich smlm.. repeat menu lah.. biar habis senang.. :) kan..
ReplyDeleteKakak kalau makan lontong kalau nasi impit dia lembut dan sambal sedap dah suka...
ReplyDeletebetul tu kak
Deletesedapkan kalau makan nasi himpit ngan kuah kacang atau lontong gitu...
ReplyDeletememang sedap ummu ^_^
Deleteerrghhh.. .laparrrr
ReplyDeleteLapar pi cari makanan
Deletebreakfast amat penting orang selalu cakap gitu... kalau lontongni kuah sedap dan semestinyer sambal nyer pun sedap... baru sedap sesangat...
ReplyDeleteBetul tu kak..saya setuju!
DeleteNASI IMPIT MAKAN DGN KUAH KACANG..SEDAPPPP
ReplyDeleteSedap tu Bui..kuah kacang ada daging yum yum
Deletelama dah tak makan nasi kena himpit ni Kniedaz....hehe
ReplyDeleteSekali sekala makan sedap..anak-anak kecik kat umah tu laju je makan nasi terhimpit ni hehe
Deletesalam kenal..
ReplyDeletesedap tu nasi impit.. buat soto pun sedap..
Betul tu...lama tak buat soto...nanti boleh buat soto pulak ye
Deletesedapnya~!..hehe~!...cari lontong la pasni...hehe~!
ReplyDeleteAyub...nanti kalau datang Penang lagi, bagitau la awal. Nanti Kida masak untuk Ayub ^_^
Deleteyeah!...baek...=)
Delete