It's You!

Monday, June 28, 2010

Lapar Lapar

Salam,

Hari ni sebenarnya aku puasa ganti. Tak banyak, tinggal 5 hari je. Lepas hari ni, tinggallah lagi 4. Berpuasa ni memanglah banyak dugaan. Tetiba time tengah wat keje teringat makan Yong Tau Foo kat Bagan Ajam semalam. Sangatlah ramai orang huhu...

Yong Tau Foo kat Bagan Ajam ni kuahnya sup. Pastu leh pilih samada buh bihun atau kuew tiau atau dua2. Aku lebih suka buh bihun. Lepas tu isinya mestilah amik fish ball, fish cake, kubis bunga, yang lain aku tak minat sangat..kekadang buh kangkung. Tapi buh bunga kubis mesti lebih baru yummy. Lepas tu dia mai ngan sambal dia yang pedas2 menggugat iman. Kalau makan mesti sediakan tisu sebab memang berpeluh giler tapi i like!

Gambar amik kat Google..yg ni memang Yong Tau Foo Bagan Ajam..sangatlah famous dan punyalah ramai orang beratur..tapi lupa mik gambar sebab dah lapar sangat...

Berbuka ni teringin nak makan sambal terung, siap g blog Cik Mat Gebu cari resepi. Tapi kena tengok dulu la sempat ke tak balik masak sebab rancangnya balik keje nanti nak p anta kain langsir yang kami beli semalam ke kedai jahit langsir. Kalau tak sempat, esok jelah masak terung masak sambal. Huhu

Sedapnya sambal terung ni..huhu

Note : Time puasa cam ni semua benda teringin nak makan..hampeh tol la..

4 comments:

  1. Terima kasih untuk posting yang bermanfaat! Aku tidak akan mendapatkan ini dinyatakan!

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...