It's You!

Monday, July 26, 2010

Monday & it's stories

Salam,

Pagi semua...
Mak buyung arini sihat cuma badan dah start letih je
tapi harus kuat
ni baru trimester pertama
japg bila mood menulis dah mari, aku tulis lagi panjang
nak tergelak bila Danial kata kat aku,

"Mama, bila baby dah kua, mama g la keje"
"Sapa nak jaga baby?"
"Takpe..nanti Danial suruh Kak Yon jaga"
"Kak Yon mau ke jaga baby 2?"
"Mesti dia mau...nanti Danial bagitau dia. Pastu botol susu Danial tu, bagi je kat baby, Danial dah tak minum susu dalam botol dah"
"Hahaha..ye la"

Kak Yon kata "Sapa kata Kak Yon nak jaga baby?"
Danial kata "Tu Kak Yon jaga Izudin ble"
Kak Yon kata "Sapa nak bagi gaji kat Kak Yon?"
Danial kata "Abah ngan mama la"
Kak Yon kata "Nak bagi berapa?"
Danial kata "Nanti bagila RM100"
Kak Yon kata "Seratus mana cukup..."
Danial kata "Abistu nak berapa? RM400?"

Hahahahaa...pandai tol Danial cari pengasuh adik baby2 dia

17 comments:

  1. ciri ciri seorang abg yg berwibawa terserlah..ehehe..sweet la abg danial ni..excited nak jaga adik2 ye..siap tanak minum susu botol dah..

    ReplyDelete
  2. bagus2 danial... kalau dni jadi kak yon dni gtau danial dni nak sejuta... hehehehe

    ReplyDelete
  3. kecik lagi dah tau tanggungjawab..so comel la.. :)

    ReplyDelete
  4. sooooo cute! dah ada rasa perasaan abang yg tanggungjawab tu....

    ReplyDelete
  5. aSHa ~ Tu la..tak tahan gelak sebab nak bagi botol susu berkarat dia kat baby hehe

    ReplyDelete
  6. Dni ~ Sejuta? Pengsan mak...

    ReplyDelete
  7. makdara TERDIVA ~ Hehe..excited kot nak dapat adik..dia suka baby

    ReplyDelete
  8. rasp ~ Insya Allah ble tolong mama esok

    ReplyDelete
  9. siap tanya 400 tu tak tahan tu..ahahaha

    ReplyDelete
  10. kalau sorang rm200..kalau dua..rm400..hihihi..pandai abang cari pengasuh tuk adik yer.

    ReplyDelete
  11. kalau sorang rm200..kalau dua..rm400..hihihi..pandai abang cari pengasuh tuk adik yer.

    ReplyDelete
  12. Hemy ~ Hahaha..kopak mama & abah kalau abang Danial cari pengasuh..ikut suka dia je nak buh berapa RM

    ReplyDelete
  13. mummysyafie ~ Hehe..macam2 si Danial tu

    ReplyDelete
  14. kak..
    lama tak singgah sini
    sy tgh tggu hari je ni
    tapi akak lagi best, twins tuh...
    semoga selamat la sumenya...

    ReplyDelete
  15. Hahaha lucu juga Danial ni, sudah tu siap nak bagi gaji RM100 hahaha. Cute.

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...