It's You!

Friday, December 28, 2012

Jiwa Kacau

Salam,

Salam Jumaat. Sampai ofis awal. Hari ni jalan berkabus tebal. Rasa kena tukar wiper kereta sebab cermin masih kelabu walaupun dah wipe banyak kali. Huhu...


Bos panggil tadi...query tentang invois2 yang tak sempat dibayar sebelum tarikh dateline yang telah diberi oleh pihak Bendahari. Kami dah pulun buat minggu lepas tapi bos takde nak sign, camno?

Kat rumah baju-baju dah longgok atas katil...tak bubuh dalam beg lagi. Kami kan nak bercuti ke Kuala Lumpur minggu ni..huhu...

Tenanglah hati...kena tarik nafas dalam-dalam dan buat kerja satu-satu. Inshaa Allah, semuanya akan berjalan lancar.




للَّهُمَّ إِنِّيْ عَبْدُكَ، ابْنُ عَبْدِكَ، ابْنُ أَمَتِكَ، نَاصِيَتِيْ بِيَدِكَ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ، عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ، أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِيْ كِتَابِكَ، أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَدًا مِنْ خَلْقِكَ، أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِيْ عِلْمِ الْغَيْبِ عِنْدَكَ، أَنْ تَجْعَلَ الْقُرْآنَ رَبِيْعَ قَلْبِيْ، وَنُوْرَ صَدْرِيْ، وَجَلاَءَ حُزْنِيْ، وَذَهَابَ هَمِّيْ.
“Ya Allah! Sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (Adam) dan anak hamba perempuanMu (Hawa). Ubun-ubunku di tanganMu, keputusan-Mu berlaku padaku, qadhaMu kepadaku adalah adil. Aku mohon kepadaMu dengan setiap nama (baik) yang telah Engkau gunakan untuk diriMu, yang Engkau turunkan dalam kitabMu, Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang Engkau khususkan untuk diriMu dalam ilmu ghaib di sisiMu, hendaknya Engkau jadikan Al-Qur’an sebagai penenteram hatiku, cahaya di dadaku, pelenyap duka dan kesedihanku.”

17 comments:

  1. tarik nafas dlm2 kak.. mesti akak boleh settlekan satu2..

    ReplyDelete
  2. assalam kak,

    betul harini kabus tebal sangat kan....saya on the way pi bertam kan lalu jln kampung, kiri-kanan sawah , so lagilah putih jer sepanjang jalan....sampai kena on lampu.....selamat bercuti kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ...kan...banyak kabus kan...bawa kereta pun kena hati-hati huhu

      Delete
  3. Semoga dah setelkan kerja denan sempurna dan bercuti ngan tenang yer..

    ReplyDelete
  4. Tak apa bila ada rasa tanggungjawab dan dibuat pelan-pelan pun insya-allah akan smooth jadinya. Jalan KL tak apa tak banjir kalau pantai timur sekarang banyak tempat banjir. Tapi KL pun kadang ada banjir kilat:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..tu la pasal..KL pun tak boleh dijangka...insha Allah semua berjalan lancar

      Delete
  5. uishhh memang tebal nya kabus....
    bos nye pasal, kita kena query...
    nak buat camne...dah kerja kannnn....
    enjoy your holiday and have a safe trip...

    ReplyDelete
  6. Kl dah tak sesibuk awal cuti hari tu. kak baru balik sogo dan jln tunku abd rahman, lengang...heeee.
    Anyway,safe journey!

    ReplyDelete
  7. Bestnye nk g kl. Selamat bercuti ye.

    ReplyDelete
  8. bos takde nak sign, anak buah pulak kena. adehhh...

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...