It's You!

Wednesday, December 12, 2012

Kacau Kacau

Salam,

Oi..oi...letih woi duduk berdiang mengacau bubur asyura tapi saya kacau satu trip je...itu pun waktu tepung belum likat. Bila tepung dah masak dan bubuh macam-macam kekacang, kita serahkan tugas kepada orang lelaki la...






Oooo..senang je cara membuatnya. Macam mengacau dodol pun ada kekdahnya...boleh la buat kalau teringin nak makan tapi nampak gaya memang tak buat kot kecuali hubby tetiba minta suruh buat...ehhehehe. Bila buat kerja gotong-royong, cepat je siap tapi sebab bahan ada lebih lagi diorang nak kacau satu lagi kawah. Kali ni nak bubuh durian pulak, khas untuk AJK. Buat la apa pun, kalau orang tak gemar ni, tak teruja pun..koh koh..

Ni saya balik sekejap ke ofis sebab nak solat Zohor dulu. Kejap lagi saya datang la lagi ke Pusat Islam untuk membantu mana yang patut. Ala...Pusat Islam pun tak jauh mana, sepelaungan je dari library. Oklah nanti cerita lagi. Nak rehatkan badan jap dan rehatkan perut sebab makan nasi kenyang tadi.

12 comments:

  1. ok apa kalau wat gotong royong.. sat2 ade je bley ganti kacaukan.. kat area rumah saya dah 2 kali plan nak wat asyura tak jadi2.. gamaknya nak tunggu lepas saya bersalin kot.. huhhh.. ritu nak wat tak jadi sbb ada kenduri kawin kat sini, so tak nak nanti tak de plak org gi kenduri jiran.. last week lak diam je.. mentang2 dah kuar spital.. this coming week tak tau ler nak cakap.. tak dapat mesej lagi ni.. hehehe.. katanya tunggu sampai di beritahu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak buat sendiri letih juga nak mengacaunya Nani...kena ada ramai orang baru best

      Delete
  2. Bestnya.. lama sgt dah xmakan bubur asyura ni

    ReplyDelete
  3. tgk gambar teringin lak bubur asyura nie..mak sy selalu join orng buat asyura pastuh bwk balik some portion..sedap wpun dah 2,3 hari simpan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang manis camni masuk peti ais lagi sedap kot...haha

      Delete
  4. mcm kacau dodol la kekdah dia kan. hehehe

    ReplyDelete
  5. sama mcm wat dodol kekdahnye kan. hehehe

    ReplyDelete
  6. Bubur asyura saya tak pernah kacau...dodol pernah...rendang pun pernah...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dodol je tak penah kacau hahaha

      Delete
  7. mmg nak tercabut ketiak kacau bubur asyura :)

    tapi nini tak berapa suka mkn bubur asyura..

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...