It's You!

Tuesday, December 18, 2012

Kalau Ada ...

Salam,


Cerita dalam kereta pagi tadi.
Jalan taklah jam sangat.
Banyak juga kereta.
Bila perati, semua kereta cuma ada sorang je...pemandu tu je..
Boleh dikatakan kebanyakkannya begitu
Tak ada pulak yang berkongsi kereta
Mungkin sebab ada rasa payah kalau berkongsi
Tak ramai yang suka menunggu orang lain
Isteri sendiri lambat pun boleh marah..hahaha
Sembang dengan en. husband
"Kalau kat Penang ni ada LRT kan bagus"
"Tak payah jauh la...dari Seberang Jaya sampai Bayan Lepas je"
"Sekurang-kurangnya tak la jam kat jambatan..."
Lagipun, orang berpusu-pusu naik kereta waktu pagi cuma nak ke tempat kerja
Petang balik kerja
Kalau ada LRT, pencemaran dapat dikurangkan
Bilangan kereta juga akan kurang

KALAU LA ADA LRT, KAN KE MUDAH?

11 comments:

  1. setuju... dah lama saya impikan penang ada LRT.. tapi smpai sekrang belum ada... huhu

    ReplyDelete
  2. Haah kan.. suke naik lrt sbb snng nk g mn2 dlm kl tu.

    ReplyDelete
  3. dengar PM kata nak bagi LRT sistem komuter kat penang lepas ni.. kalau bn menang ke tak ke.. tak tau plak... tapi mmg mudah sistem tu kalau betul2 ada.. sbb kat KL ni mmg lebih sarat kalau tak de sistem komuter tu..

    ReplyDelete
  4. betul tu. majority rakyat malaysia ada 2 kereta pulak tu utk 1 keluarga. klau ade LRT kt penang, mmg bagus la. at least dpt kurangkan kesesakan lalu lintas. hari2 dgr kt radio, kt jambatan p.pinang ni selalu jammed. huhuhu

    ReplyDelete
  5. ok gak tu ada lrt...kurang sikit jem...

    ReplyDelete
  6. Betul juga tu...kenapa la utk jambatan kedua tu, tak di bina sekali laluan LRT/keretapi...

    maybe pemimpin kita masih igt " feri sebagai public transport utk dari Prai ke pulau masih mencukupi"..alahai

    ReplyDelete
  7. senang kan kalau ada lrt ni
    hehehe

    ReplyDelete
  8. kalau ada nanti satu masalh timbul parking kete tak cukup kat stesen..

    akak lebih pilih merempit.. budak2 opisni pun heran akakni hujanpun nak naik moto.. kete buat hiasanker.. alasan malas nak jem...

    ReplyDelete
  9. kebanyakkan tmpt mmg mcm tu. ada srg driver je tak kongsi kereta. sama ada tak ddk satu tmpt or mls nak bagi share naik sama.

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...