It's You!

Friday, January 11, 2013

Daun

  


Salam,

Sekarang berada di kaunter, relief staf lelaki yang nak gi solat Jumaat. Tetiba terpandang Mind Tree di depan mata. Mind Tree ni sebenarnya satu idea saya waktu Hari Mesra Pelanggan tahun lepas. Tujuannya untuk mengumpulkan data statistik pengunjung sekaligus mengutip komen-komen daripada pengguna perpustakaan.

Itu tujuan asal la. Tapi bila dapat kat student ni, pokok ni dah jadi macam Wishing Tree, Stress Tree dan macam-macam tree lagi. Seronok bila membaca komen-komen yang diorang tulis. Ada yang nak jodoh..ada yang nak guna lif (student tak boleh guna lif kecuali OKU je) dan macam-macam lagi. 

Hari Isnin yang baru lepas ni, bos panggil saya. Dia kata pokok tu dah sarat benar dengan daun-daun komen. Samada nak tambah ranting atau nak start semula. Bila bincang balik, dia kata kutip daun-daun tu lepas tu buat statistik. Senaraikan cadangan-cadangan yang positif dengan kritikan yang membina. Maka saya dan seorang rakan memulakan aktiviti menanggalkan daun-daun tu. Banyak juga..boleh pitam nak mengasingkannya nanti. Tak sempat lagi buat statistik yang itu sebab ada statitik yang lebih penting sedang disiapkan. Hehe....



Musim luruh kot time ni..daun pun tak ada...





Dah mula banyak

 
Suka dengan yang ini...hahahaha




Nota kaki : Sebenarnya waktu saya kutip daun tu, lagi banyak daripada ini tapi hari tu lupa nak snap gambar waktu dia rimbun. 


12 comments:

  1. gud idea..boleh jadi tempat luah perasaan

    ReplyDelete
  2. Sungguh kreatif sekali knedaz..cantik2...warna warni lagi daun tu...:D

    ReplyDelete
  3. library kita takde pun buat mcm ni. boleh suggest kat bos ni. huhuhuhu nampak meriah je suasana

    ReplyDelete
  4. nice..tak penah terpikir pon sebelum ni..tq 4 sharing

    ReplyDelete
  5. nice, x penah terpikir pon sebelum ni..tq 4 sharing

    ReplyDelete
  6. akak library memey chantekk.. ehHHee

    ReplyDelete
  7. akak akak library cantik--ekekekekekekekeke...

    ReplyDelete
  8. wahhh..best kalau buat mcm ni. baru la ramai yg nak masuk library nnt. hehehe. kreatif sungguh!

    ReplyDelete
  9. salam ziarah...

    menariknya tree mind ni, mesti banyak komen pujian kan...berbunga hati

    ReplyDelete
  10. kembang semangkuk ye akak library. dah tukar b/ground ye?!

    ReplyDelete
  11. Comelnye! Bagus la.. boleh share ni letak kt opis ye

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...