It's You!

Wednesday, February 27, 2013

The Impossible

Salam,

Kalau ada masa lapang,
Cubalah cari DVD cerita "The Impossible"
Lakonan Naomi Watts dan Ewan McGregor
Tentang Tsunami di Acheh dulu pada kaca mata mangsa
Sangat mengerikan
Waktu tu dapat bayangkan macamana perasaannya jika kita berada di sana
Kalau boleh tak mau ada di sana
Aduh...semoga dijauhkan dari bumi Malaysia
Tapi sangat mengesankan
Saya siap nangis tau (dasar cengeng/gembeng)



14 comments:

  1. Macam best je movie ni...
    nanti nak cari lah.. tak terbayang situasi di sana masa Tsunami berlaku...sedih pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best Atie...cari la...tak rugi tengok

      Delete
  2. memang plan nak tengok...
    confirm kena ada kotak tisu sebelah nie ....
    my aunt org acheh...
    she lost ramai family members masa tsunami tu sis...
    dalam 11 orang camtu if i'm not mistaken....
    tapi 3 of them i kenal...
    memang sedih sangat...
    Al-Fatihah...


    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke sis? takziah..mesti diorang trauma kan...

      Delete
  3. rasanya dah pernah tgk cerita ni aritu..

    ReplyDelete
  4. Walaupun dia filem tapi dari kish benar. Pelakon pulak pandai membuat kita menitis airmata.
    Apa pun ternyata betapa kerdilnya diri kita. Kalau air/api/angin yg kecik boleh jadi keutamaan dalam hidup kita tapi bila ianya besar ternyata tak daya kita nak melawannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak..kecil-kecil jadi kawan, bila besar tak terlawan

      Delete
  5. bolehlah cari link download nnti.

    ReplyDelete
  6. ramai kata best. kena cari vcdler kot..

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...