It's You!

Tuesday, November 6, 2012

Rabbit Jack

Salam,

Pagi ni masuk lambat sebab kerja shif masuk jam 9.30 pagi habis jam 6.30 petang. Student masih bercuti cuma ada student degree so library pun buka sampai 6.30 petang je. Buka sampai malam pun takde student yang masuk. Karang ada benda lain pulak yang dok kelebet buku kat rak...camna nak jawab?

Masuk pagi ni, kecoh geng library accident. Dia terlanggar belakang kereta lecturer sebab lecturer tu brek mengejut. Tempat kejadian pulak dah dekat ngan pintu masuk UiTM. Nasib baik tak patah apa-apa..luka2 dan bengkak je katanya. Jadi superman pulak adik saya yang sorang tu..huhu..

Malam semalam saya meneman anak-anak dara comel saya bermain sebelum tidur. Diorang suka main-main bawah selimut. Yang tak tahan tu suka suruh saya join sama.."Mama..epat acuk...acuk..acuk laaaa" (Mama...cepat masuk..masuk..masukla.." Bila dah masuk suka main terjah2 dan lompat2 kat kita. Haish...layankan je la.

Selain tu, Yani dan Yana suka dengar lagu-lagu dari Channel Babytv. Untuk memudahkan saya, saya download lagu-lagu tu dalam handphone saya so bila nak tidur malam terus je buka. Masalahnya, diorang suka pulak berebut. Selalunya saya suruh letak kat atas bantal so dua-dua boleh tengok dan dengar tapi adakalanya masing-masing buat perangai nak angkat la..duduk depan-depan hp la...hush..mencabar sungguh.

Okla...layan je la gambar-gambar nakal mereka berdua ni. Jam pun nak 9.30 pagi dah. Nak start buat kerja pula. Selamat bekerja kawan-kawan!

Anak dara sapa la ni. Huhu..si Yana dah pandai panjat gril dah...adoila..nanti jatuh la sayang...tapi dia boleh sengih je..

Comel tak saya...hahaha

Buat muka macam-macam dalam selimut..mama pun kena masuk bawah selimut

Cak!

Yana yang comel tapi boleh tahan lasaknya...hehehe...

Last sekali..nah saya bagi korang dengar lagu kegemaran diorang. Rabbit Jack! Hahahaha

video

10 comments:

  1. amboiiii.. mcm gelagat anak2...
    memanjat tu rutin biasa diorang.. lagi tak jatuh.. tak nangis.. mana tau.. sama cam anak2 saya dulu.. tapi skrg dah besar.. dah tau ler.. jatuh tu sakit.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula kan..kalau dah jatuh nanti baru dia tau sakit...hehehe....

      Delete
  2. nakalnye yana nie , comel sangat dye

    ReplyDelete
  3. comel betul.. tu la kan layan anak ni mcm2 keletah.. tu yg buat kita nak snap xtvt mereka nak tunjuk kt dorang besar nanti, sweet memory gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...bila diorang besar nanti ada gak memori lama ni

      Delete
  4. ala sis....bestnya anak kembar u nie...
    sronot tul dapat layan main kan...
    best best best...
    nakal2 tu biasalah sis....
    my 2nd child, gegirl...when she was 2 years old...
    kuat bebenor memanjat...kalah abg dia....
    now dah dewasa dah...dah 18 years old...
    nie semua jadi kenangan terindah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tu seronok sis Rasp tapi kadang2 tu sakit kepala juga melayan karenah mereka...tapi tetap sayang diorang kan..hehe

      Delete
  5. sama la macam anak2 sya. bukan setakat grill, pagar tu smp atas blh pulak dia buat ain2 lagi. adehhh...

    ReplyDelete

Thanks for the responds! (◡‿◡✿)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...